1 Pregatirea ceaiului Matcha Pregatirea ceaiului Matcha| Demmers.ro

PREGATIREA CEAIULUI MATCHA

Scris de: admin Publicat in: Data: 2013-03-09 Hits: 9678 Comentariu: 0

PREGATIREA CEAIULUI MATCHA

INSTRUCTIUNI COMPLETE PENTRU PREPARAREA UNUI CASTRON DE MATCHA GREEN TEA

Ceea ce aveti nevoie pentru a face Matcha :

  • Matcha organic (Matcha Organic)
  • Un castron Matcha (Chawan)
  • Un tel din Bambus Matcha (Chasen)
  • O lingurita din Bambus Matcha (Chashaku)
  • O stofa/ lenjerie pentru ceai (Chakin)
  • Un Ciur Matcha (Furui)
  • O cupa de masurare
  • Termometru

Nota importanta:

Daca incercati sa utilizati ustensile din vest oentru a pregati matcha, cel mai probabil nu se va nu veti avea rezultatele bune. Va recomand cu tarie sa obtineti si sa folositi ustensilele Matcha traditionale japoneze prezentate, deoarece acestea vor imbogati experienta dumneavoastra matcha si vor creste sansele de a prepara vasul perfect de matcha.

Sugetii pentru preparare

Sugestiile noastre pentru prepararea atat a usucha (matcha subtire) si koicha (matcha gros) sunt prezentate mai jos. Va rugam sa retineti, nu puteti face koicha matcha de la un matcha usucha, asa ca va rugam  asigurati-va ca stiti ce tip de matcha aveti inainte de a pregati-o. In plus, exista si alte variante putin diferite de pregatire a usucha si koicha pe care este posibil sa le fi invatat si sa va bucurati de ele. Daca da, va rugam sa nu ezitati sa folositi aceasta metoda in loc.


PASUL 1

Se incalzeste vasul matcha prin completarea acestuia aproximativ o 1/3 plin cu apa fierbinte. Apoi, plasati treptat telul in apa fierbinte pentru a uda numai varful - prongs (nu tot telul!). Odata ce vasul a fost preincalzit bine, varsati apa si uscati vasul, de preferinta cu o carpa cum ar fi un chakin. Puteti telul deaoparte si apoi masurati 70ml/2.3oz pentru Usucha, sau 40ml/1.3oz pentru Koicha de apa calda intr-o ceasca de masurare si lasati-o sa se raceasca.


PASUL 2

Utilizati lingura de bambus pentru a masura pulberea de matcha, aproximativ 2 linguri de Usucha, sau 3-4 cupe de Koicha, si puneti totul in vas. Retineti, cerneti Matcha inainte de masurare, in Matcha pentru a elimina orice urme de praf.


PASUL 3

Odata ce apa care a fost masurata la PASUL 1, temperatura scade la 70 ° C (158 ° F) -80 ° C (176 ° F) si se toarna in vasul matcha.


PASUL 4

Ia telul intr-o mana si tineti marginea vasului matcha cu cealalta mana. Pentru Usucha, amestecati Matcha vioi intr-o miscare W folosind incheietura mainii (nu bratul) pana ce matcha are o spuma groasa, cu multe bule mici la suprafata. Pentru Koicha, ideea nu este de a face o consistenta spumoasa, amestecand rapid ca la usucha. In schimb, o actiune mai lenta, de la stanga la dreapta, in sus si in jos, si o blanda rotatie de 360 ​​de grade poate fi folosita pentru a face o consistenta groasa. Ceaiul rezultat ar trebui sa fie suficient de gros, neted si fara spuma.

 

Usucha & Koicha Diferente de preparare

 

 

Usucha ( matcha subtire)

Koicha (thick matcha groasa)

Numar de linguri

2

3-4

Volum apa

Aprox. 70ml

Aprox. 40ml

Temperatura apa

70°C(158°F)-80°C(176°F)

70°C(158°F)-80°C(176°F)

Tipul de tel/pamatuf

50-120 componente subtiri

32-48 componente grosi

Actiunea de amestecare

Actiune “w” rapid

Framantare / rotatie

Consistenta

Subtire cu spuma

Groasa fara spuma

Probleme intampinate la preparare:

... Matcha trebuie sa fie amestecata pana la o spuma groasa, cu multe bule mici. In cazul in care exista intreruperi in spuma care dezvaluie lichidul sau bule mari vizibile la suprafata, aroma de matcha va fi slaba in comparatie cu cea care a fost amestecata corect.

Matcha nu prea face spuma… Acest lucru poate fi din cauza faptului ca nu ati amestecat Matcha bine, dar este cel mai adesea din cauza faptului ca nu ati folosit suficient de praf si / sau ati folosit prea multa apa. In aceste caszuri, va trebui fie sa cresteti cantitatea de pulbere sau sa micsorati cantitatea de apa. Va rugam sa retineti, ca atunci cand se pregateste koicha (matcha grosime) Matcha ar trebui sa fie pregatite fara spuma.

…Acest lucru se intampla deoarece Matcha nu a fost cernuta.

Intrebari frecvente

Ce este Matcha?

Matcha, bautura ceremoniei ceaiului japonez, este un ceai verde sub forma de pulbere, care implica un pret ridicat, in principal ca urmare a fortei de munca implicate in producerea sa. In Japonia, matcha de inalta calitate este intotdeauna scump si nu este nici o sansa de a gasi un matcha de inalta calitate la un pret scazut. Este important sa stiti ca exista multe grade de matcha de la clasele de ceremonie la clasele de produse alimentare. Clasele de produse alimentare, de asemenea, cunoscut sub numele de matcha ingredient, este folosit in copt si gatit sau ca ingredient in lucruri cum ar fi piureuri, si masti pentru fata, etc . Sunt de multe ori vandute in vrac, foarte ieftine, si destul de des nu Matcha, dar sub forma de praf Sencha.

Cum se produce matcha?

Matcha este produs in acelasi mod ca si Gyocuro (un alt tip de ceai verde japonez). Plantele de ceai sunt acoperite in umbra pentru cel putin trei saptamani si cel mult 2 luni inainte de recoltarea frunzelor. Durata de timp de umbrire depinde foarte mult de diferite aspecte, inclusiv lucruri cum ar fi calitatea de matcha care este crescut si de conditiile meteorologice. Calitatea ceaiului Matcha a marilor gradini care produc matcha folosesc frunze alese si umbrite timp de 4 saptamani sau mai mult. Frunzele sunt apoi aburite la fel ca ceaiul verde japonez, dar nu sunt laminate. In schimb, acestea sunt uscate si apoi tulpinile, crengile sunt eliminate de masini iar frunzele rezultate ramase sunt cunoscute ca Tencha. Tencha este apoi sfaramata cu piatra iar pulberea rezultata este cunoscuta sub numele de matcha.

Ati putea explica cele doua tipuri de ceremonia ceaiului Matcha diferite usucha si koicha?

In Japonia, exista doua tipuri de matcha servite in ceremonia ceaiului japonez. Ele sunt usucha (matcha subtire) si koicha (matcha gros). Usucha este cel mai comun si este servit la fiecare ceremonie a ceaiului. Este confectionata din mugurii si frunzele cele mai bune ale plantei tinere de ceai si este, de obicei, recoltat de masina. Koicha are un gust mai complex si consistenta mai groasa si este produs din muguri de plante de ceai in varsta, este de obicei ales de mana, si este foarte scump!

Cat de mult matcha pe zi se recomanda?

Cei mai multi oameni care consuma matcha beau 1-2 portii pe zi. Daca sunteti nou la Matcha este cel mai bine este sa incepeti prin consumarea unei portii pe zi. Nu este cunoscut nici un supradozaj matcha!

Are matcha cofeina?

Matcha are un continut relativ ridicat de cafeina, cu toate acestea, impactul de cafeina gasite in matcha este destul de diferit de cea gasita in alte bauturi, cum ar fi cafeaua. Cofeina din cafea tinde sa fie absorbita foarte repede in organism, acesta fiind motivul pentru care cafeina din cafea este bine cunoscuta pentru energia rapida oferita. Pe de alta parte, cafeina matcha este absorbita mult mai lent in organism (6-8 ore) si da o eliberare lenta de energie. Prin urmare, cofeina matcha nu este asociata cu bine cunoscute efectele secundare negative.

Cum depozitez/pastrez matcha?

Pentru pachetele nedeschise, va rugam sa le pastreati cu atentie intr-un loc racoros, intunecat departe de caldura, umiditate, soare, si mirosuri. Odata ce pachetul a fost deschis, cel mai bine este sa consumati Matcha cat mai curand posibil pentru prospetime.

Posteaza un comentariu

Captcha


Altele in categorie